woensdag 8 juni 2011

Een link maken naar een PDF of Word bestand met CMS2

Het komt nogal eens voor dat u graag uw bezoekers een bepaald bestand wilt laten downloaden. Hieronder vindt u een handleiding om in CMS2 een bestand zoals een .pdf of een .doc bestand te downloaden.

Voor het gemak wordt in deze handleiding een PDF bestand gebruikt.

Stap 1 
Wanneer u een PDF bestand wilt laten downloaden door uw bezoekers is het verstandig om eerst een PDF 'icoon' met de imagemanager (zie figuur1) te uploaden naar uw CMS2 pagina.

U kunt op het internet alle soorten icoontjes downloaden (via Google afbeeldingen), of u kunt het icoontje  naast de tekst van 'Stap 1' op uw computer opslaan.






 

(figuur 1)

Stap 2 
Selecteer de tekst en/of de afbeelding welke gelinkt moet worden naar het PDF bestand.





(Figuur 2)

Stap 3
Klik op de "link" button in de cms2 editor, en klik vervolgens op "Bladeren op server"

Stap 4
Wanneer u een bestand wilt uploaden naar uw website klik u op "bladeren" (figuur 3) onder in uw venster. Zoek uw gewenste bestand op en klik op "openen". Om het bestand daadwerkelijk te uploaden klikt u op "upload".

Stap 5
Selecteer uw bestand vervolgens door er met uw linkermuisknop op te klikken. De link wordt vervolgens automatisch toegevoegd.


(figuur 3)

stap 6
Klik vervolgens op het tabblad "Doel" (figuur 4) als u wilt dat bezoekers het bestand in een nieuw venster te zien krijgen. Verander doel <niet ingevuld> naar doel "<nieuw venster _blank>"





(figuur 4)

Stap 7
U klikt vervolgens op 'OK' en u zult zien dat uw tekst en/of afbeelding netjes wordt gelinkt naar het bestand dat u geupload heeft.